Παρασκευή 4 Μαΐου 2018

Πρόγνωση καιρού Ελλάδας έως την Κυριακή 06/05/18 - Επιδείνωση του καιρού με βροχές και καταιγίδες

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας το Σαββατοκύριακο, με κύριο χαρακτηριστικό τις εκτεταμένες καταιγίδες.



Πρόγνωση καιρού Ελλάδας:

Σάββατο 05/05/2018:

Βροχές μέσα στη νύχτα στη Δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τοπικά στην Αν. Στερεά. Το πρωί τα φαινόμενα θα συνεχιστούν στις παραπάνω περιοχές, ωστόσο βαθμιαία θα εξασθενούν, ώστε το μεσημέρι να δώσουν τη θέση τους σε καταιγίδες που θα επηρεάσουν αρχικά τα ορεινά τμήματα της Δυτικής Μακεδονίας, της Ηπείρου, της Θεσσαλίας, της Κεντρικής και Δυτικής Στερεάς και της Πελοποννήσου και έπειτα περιοχές γύρω από αυτά. Το απόγευμα καταιγίδες τοπικά ισχυρές και συνοδευόμενες από χαλαζοπτώσεις θα επηρεάζουν τις προαναφερθείσες περιοχές, ωστόσο το βράδυ τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενούν από το μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας, με καταιγίδες να σχηματίζονται εκ νέου στο Βόρειο Αιγαίο, επηρεάζοντας κατά περιόδους και τη Μακεδονία.
Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις που το μεσημέρι θα πυκνώσουν και θα δώσουν διάσπαρτους τοπικούς όμβρους, ενώ το απόγευμα θα σημειωθεί καταιγίδα στα Δυτικά και Βορειοδυτικά.

Θερμοκρασία: Χωρίς αξιόλογη μεταβολή
Άνεμοι: ΒΔ μέτριας έντασης στο Ιόνιο, βοριάδες μέτριας έντασης στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο, ισχυροί Δυτικοί στο Νότιο Αιγαίο

Κυριακή 06/05/2018:

Καταιγίδες μέσα στη νύχτα στο Βόρειο Αιγαίο, ενώ βροχές θα σημειώνονται κατά περιόδους στη Μακεδονία και κατά τόπους σε περιοχές γύρω από ορεινά του κεντρικού ηπειρωτικού κορμού. Το πρωί τα φαινόμενα θα επεκταθούν σε μεγαλύτερο μέρος του Αιγαίου, ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα σημειωθούν εκτεταμένες καταιγίδες, τοπικά ισχυρές και συνοδευόμενες από χαλαζοπτώσεις. Το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα Νότια και Ανατολικά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας.
Στην Αττική θα επικρατήσει άστατος καιρός.

Θερμοκρασία: Σε μικρή πτώση
Άνεμοι: ΒΔ μέτριας έως ισχυρής - τοπικά - έντασης στο Ιόνιο, βοριάδες μέτριας έντασης στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο, ισχυροί Δυτικοί στο Νότιο Αιγαίο

Επιμέλεια: Γιάννης Δραβίλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου