Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017

Πρόγνωση καιρού Ελλάδας έως την Κυριακή 08/10/17 - Επιδείνωση του καιρού

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός το Σαββατοκύριακο στη χώρα μας, με βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Πρόγνωση καιρού Ελλάδας:

Σάββατο 07/10/2017:

Τοπικές βροχές πριν και μέσα στο ξημέρωμα στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο, και σταδιακά βροχές και τοπικές καταιγίδες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, και τα Βόρεια σύνορα της Μακεδονίας, ενώ πρόσκαιρα θα επηρεαστεί και η Δυτική Στερεά. Βαθμιαία προς το μεσημέρι τα φαινόμενα θα επεκτείνονται με την τάση να μετατοπίζονται νοτιοανατολικότερα, κι έτσι πλέον θα επηρεάζονται η Θράκη και η Μακεδονία και πρόσκαιρα η Ήπειρος, η Θεσσαλία, το Βόρειο Αιγαίο, η Δυτική και Κεντρική Στερεά και η Βορειοδυτική Πελοπόννησος. Το απόγευμα τα φαινόμενα θα συνεχίζονται με ένταση στην Αν. Μακεδονία και τη Θράκη, ενώ εκτενές μετωπικό σύμπλεγμα βροχών/καταιγίδων από την ηπειρωτική χώρα βαθμιαία θα περάσει στο Αιγαίο, επηρεάζοντας στο διάβα του και την Αν. Στερεά. Το βράδυ πλέον τα φαινόμενα θα εντοπίζονται στη Θράκη και το Ανατολικό/Νοτιοανατολικό Αιγαίο.
Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Κεντρικής και Βόρειας Χώρας, όπου ο υετός προλάβει να συνδυαστεί με την πτώση της θερμοκρασίας μετά το πέρασμα του ψυχρού μετώπου.
Στην Αττική περιμένουμε τοπικές βροχές το απόγευμα και νωρίς το βράδυ στα Βόρεια του Νομού, που ίσως κατά την είσοδό τους πάνω από το Αιγαίο να δώσουν καταιγίδες.

Θερμοκρασία: Σε ραγδαία πτώση στη Βόρεια Χώρα, χωρίς αξιόλογη μεταβολή στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας
Άνεμοι: Ενισχυμένοι ΒΔ στο Ιόνιο που θα αγγίζουν τα 8 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο αρχικά ενισχυμένοι Ν-ΝΔ που το βράδυ θα στραφούν σε Β-ΒΔ.

Κυριακή 08/10/2017:

Καταιγίδες μέσα στη νύχτα στη Θράκη και το Αν. Αιγαίο, που μέχρι το ξημέρωμα θα έχουν υποχωρήσει ανατολικότερα. Τοπικά ασθενή φαινόμενα θα επηρεάσουν πρόσκαιρα μέσα στη μέρα την Κρήτη, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας θα επικρατήσει καλοκαιρία.

Θερμοκρασία: Σε πτώση σε ολόκληρη τη χώρα, εκτός από τις περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας όπου θα καταγραφεί μικρή άνοδος.
Άνεμοι: Ενισχυμένοι βοριάδες στα πελάγη

Επιμέλεια: Γιάννης Δραβίλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου