Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017

Πρόγνωση καιρού Ελλάδας - Τοπική πρόγνωση Αττικής για τη Δευτέρα 16/01/17

Εκ νέου επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός τη Δευτέρα στη χώρα μας, καθώς δευτερεύουσες διαταραχές από το βαρομετρικό χαμηλό "Βίκτωρ" στην Ιταλία θα επηρεάσουν τη χώρα μας.

Πρόγνωση καιρού Ελλάδας:

Κυριακή 15/01/2017 - υπόλοιπο ημέρας:

Από το απόγευμα σταδιακά θα επηρεάζονται από βροχές η Πελοπόννησος, η Κεντρική και Δυτική Κρήτη και οι Κυκλάδες. Το βράδυ θα ξεκινήσουν τα φαινόμενα και στο Κεντρικό Αιγαίο, την Κεντρική και Ανατολική Στερεά, τη Θεσσαλία και το Ιόνιο. 

Δευτέρα 16/01/2017:

Αρχικά βροχές σε ολόκληρη την Κεντρική Χώρα, ωστόσο από το πρωί ο καιρός θα βελτιωθεί ξεκινώντας από την περιοχή της Αν. Στερεάς και της ΒΑ Πελοποννήσου, καθώς τα φαινόμενα θα μετατοπίζονται βορειότερα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν νωρίς το πρωί στην Πελοπόννησο από τα 800 μ. και πάνω, στα ορεινά της Στερεάς, στα ημιορεινά και ημιπεδινά της Ηπείρου και της Θεσσαλίας, στα πεδινά της Δυτικής Μακεδονίας και πιθανώς πρόσκαιρα το μεσημέρι στα ημιορεινά της Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας (ίσως και χαμηλότερα). Το μεσημέρι οι βροχές και οι χιονοπτώσεις βαθμιαία θα εξασθενούν, για να υπάρξει εκ νέου επιδείνωση το βράδυ από τα Δυτικά, με τα χιόνια να περιορίζονται στα ορεινά - ημιορεινά της Κεντρικής και Βόρειας Χώρας, ίσως και πρόσκαιρα στη Βόρεια Χώρα και λίγο χαμηλότερα. 

Θερμοκρασία: Σε μικρή πτώση στην Κεντρική και Βόρεια χώρα.
Άνεμοι: Στα πελάγη ως επί το πλείστον ΝΔ μέτριας έντασης, πλην του Βορείου Αιγαίου όπου θα επικρατούν οι ΒΑ. 

Πρόγνωση καιρού Αττικής:

Κυριακή 15/01/2017 - υπόλοιπο ημέρας + Δευτέρα 16/01/2017:

Βροχές μέτριας και πρόσκαιρα ισχυρής έντασης από το βράδυ της Κυριακής, που θα εξασθενήσουν νωρίς το πρωί της Δευτέρας. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν τη νύχτα στα ορεινά του Νομού κατά μέσο όρο από τα 800 μ. και πάνω. Για το υπόλοιπο της Δευτέρας η συννεφιά θα παραμείνει, ενώ το βράδυ πιθανώς να εκδηλωθεί καταιγίδα.

Θερμοκρασία: Έως 13°C στο Κέντρο της Αθήνας
Άνεμοι: ΒΑ ασθενείς που από το μεσημέρι θα στραφούν σε ΝΔ.

Επιμέλεια: Γιάννης Δραβίλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου