Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016

Nowcast: Ο καιρός τις επόμενες ώρες στην Κεντρική και Αν. Στερεά (23/10/16)

Οργανωμένη νέφωση βρίσκεται αυτή τη στιγμή πάνω από τη Δυτική - Βορειοδυτική χώρα και δίνει τοπικές καταιγίδες στο Ιόνιο.
Η διαταραχή περιμένουμε τις επόμενες ώρες να λάβει ανατολική - νοτιοανατολική πορεία και να κατηφορίσει προς τη Δυτική - Κεντρική Στερεά.

Πρόγνωση καιρού Κεντρικής - Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας για τις επόμενες ώρες:

Διαταραχή προερχόμενη από τη ΒΔ Ελλάδα θα κατηφορίσει αργά το απόγευμα - νωρίς το βράδυ προς την Κεντρική Στερεά όπου και θα δώσει βροχές έως και μέτριας έντασης. Η νέφωση σιγά σιγά θα κινείται ανατολικότερα, φτάνοντας στην Ανατολική Φθιώτιδα και τη Βοιωτία όπου και θα συνεχίσει να δίνει φαινόμενα. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία λίγο μετά τη Φθιώτιδα θα πρέπει να λάβει ελαφρώς νότια τροχιά και να επηρεάσει μετά τα μεσάνυχτα τοπικά και τη Βόρεια Αττική.

Σημείωση: Η πρόγνωση τύπου nowcast βασίζεται ως επί το πλείστον σε δορυφορικές εικόνες και τελευταία δεδομένα περιοχικών προγνωστικών μοντέλων. Λόγω του μεγάλου βαθμού δυσκολίας σε τέτοιου είδους προγνώσεις η εξέλιξη μπορεί να διαφέρει αρκετά από αυτήν που παρουσιάζεται στην εκτίμηση.

Επιμέλεια: Γιάννης Δραβίλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου