Κυριακή 13 Μαρτίου 2016

Μίνι ψυχρή εισβολή προ των πυλών - Τα χιόνια θα φτάσουν σε ικανοποιητικό υψόμετρο και στην Αττική



Όπως σας είχαμε προϊδεάσει σε προηγούμενο άρθρο μας, ήσσονος σημασίας ψυχρή εισβολή βρίσκεται αυτήν την στιγμή λίγο βορειότερα από τα ελληνικά σύνορα και αναμένεται να εισβάλει μέσα στις επόμενες ώρες.

Ανάλυση ατμοσφαιρικής κυκλοφορίας:

Πολλαπλά κέντρα χαμηλών πιέσεων στην αντιπέρα όχθη του Ατλαντικού έχουν ανυψώσει εκτενή ράχη υψηλών πιέσεων στη
Δυτική Ευρώπη και τις ανατολικές ακτές του Ατλαντικού.
Ταυτόχρονα με την έλευση βαθύ βαρομετρικού χαμηλού ανατολικότερα στον Ατλαντικό, ο πολικός στρόβιλος θα παρουσιάσει την Τρίτη μεγάλη κινητικότητα, ωθώντας σε συνδυασμό με το Jet Stream τις ψυχρές αέριες μάζες νοτιότερα. 
Έτσι, από αύριο το μεσημέρι οι ψυχρές αέριες μάζες θα εισβάλουν μέχρι και το Βόρειο Αιγαίο με σταδιακή μετατόπιση νοτιότερα. Από την νύχτα της Δευτέρας και μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης το οριακό -3°C στα 850 hPa θα βρίσκεται μέχρι και τη Βόρεια Αττική, δίνοντας την ευκαιρία για χιονοπτώσεις μέχρι και τα ημιορεινά των γύρω νομών.
Από το μεσημέρι της Τρίτης η θερμοκρασία θα σημειώσει εκ νέου μικρή άνοδο, με τις ψυχρές αέριες μάζες να υποχωρούν βορειοανατολικότερα για να μας ξαναεπσκεφθούν την Πέμπτη.

Ως υψόμετρο χιονόπτωσης για το βράδυ της Δευτέρας στην Αττική υπολογίζονται τα 750-800 μ. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στην Πάρνηθα.

Επιμέλεια: Γιάννης Δραβίλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου