Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

Πρόγνωση επιδείνωσης του καιρού για Αττική + Τί περιμένουμε στον νομό την Δευτέρα και την Τρίτη






















Σημαντική επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από αύριο σε ολόκληρη την χώρα με τις βροχές και τις καταιγίδες να είναι το κύριο χαρακτηριστικό της κακοκαιρίας. Οι θυελλώδεις άνεμοι αναμένεται να εμφανιστούν στα πελάγη, καθώς και τις παράκτιες σε αυτά περιοχές.

Πρόγνωση καιρού Αττικής για το Σαββατοκύριακο:

Ήδη από νωρίς το πρωί του Σαββάτου ο ουρανός θα καλύπτεται από πυκνές νεφώσεις που θα δίνουν σποραδικά φαινόμενα στα
βόρεια και κεντροανατολικά του νομού, με ασθενή ένταση. Η ημέρα θα συνεχιστεί στο ίδιο μοτίβο, όμως από αργά το βράδυ και λίγο μετά τα μεσάνυχτα περιμένουμε ισχυρό πέρασμα καταιγίδων από τα βορειοδυτικά του νομού, που όμως θα δώσει ισχυρά φαινόμενα μέχρι και τα πιο ανατολικά τμήματα του νομού. Η θερμοκρασία από 11 βαθμούς το πρωί στα κεντρικά του νομού, έως 15 τοπικά στο κέντρο της Αθήνας και τα γύρω προάστια. 

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις θα συνεχιστούν μέχρι και νωρίς το πρωί της Κυριακής, όπου και περιμένουμε σημαντική εξασθένηση των φαινομένων. Τοπικά, ασθενή κατά βάση φαινόμενα ενδεχομένως να σημειώνονται στα ανατολικά του νομού μέχρι και το βράδυ. H θερμοκρασία σε μικρή πτώση, από 9 βαθμούς στο κέντρο της Αθήνας, μέχρι 13 στα γύρω προάστια. 





























Προοπτική για την επόμενη εβδομάδα - Δριμύ ψύχος στον ορίζοντα

Την Δευτέρα τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία θέλουν εκ νέου επιδείνωση, αυτήν την φορά με αισθητή και την παρουσία του κρύου, το οποίο θα εισβάλει στη χώρα μας και θα μας επηρεάζει για αρκετές ημέρες. 
Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν νωρίς το πρωί στα ορεινά (με πιθανότητα και για ημιορεινές περιοχές). Στα υπόλοιπα τμήματα του νομού περιμένουμε βροχή ή χιονόνερο, με ανοιχτό όμως το ενδεχόμενο καθυστέρησης του υετού. Σε αυτήν την περίπτωση θα καταφέρει να συνδυαστεί με το ψύχος που θα καραδοκεί κυριολεκτικά έξω από την πόρτα μας, δίνοντας χιονοπτώσεις και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. 


https://www.facebook.com/groups/534486566705989/?fref=ts Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία καιρικά νέα στην ομάδα μας στο facebook

Στο ίδιο μοτίβο θα συνεχιστεί και η Τρίτη, με τον νομό σε κλοιό δριμύ ψύχους, χωρίς ωστόσο αυτήν την φορά να λείπουν τα φαινόμενα. 


Επιμέλεια: Δραβίλας Ιωάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου