Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

Ανάλυση κυκλοφορίας - Επιδείνωση του καιρού από αύριο το βράδυ - Πρόγνωση καιρού Ελλάδας



















Εκ νέου επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από αύριο το βράδυ, με ισχυρές βροχές σε πολλές περιοχές της χώρας και χιόνια στα ορεινά.

Περιληπτική ανάλυση κυκλοφορίας ατμόσφαιρας:

Οργανωμένο βαρομετρικό χαμηλό κινούμενο στα 1000 hPa θα εισέλθει το μεσημέρι της Τετάρτης στην Αδριατική, ενώ αργότερα και όσο βαδίζουμε προς το βράδυ θα μετατοπιστεί ακόμα ανατολικότερα, προς την
χώρα μας. 
Κατά την είσοδο του στη χώρα μας, το χαμηλό θα βαθαίνει ακόμα περισσότερο, φτάνοντας αργά το βράδυ της Τετάρτης τα 995 hPa, συνοδευόμενο από θερμό και ψυχρό μέτωπο στις δύο πλευρές του. Το θερμό μέτωπο θα μετατοπιστεί προς τα Βόρεια Βαλκάνια, ενώ το ψυχρό θα μας επηρεάσει μετωπικά από τα δυτικά πριν το ξημέρωμα της Πέμπτης. 

Πρόγνωση καιρού Ελλάδας:

Τετάρτη 06-01:
Από νωρίς το πρωί πυκνή συννεφιά θα καλύπτει ολόκληρη τη χώρα, με τοπικές σποραδικές βροχές να σημειώνονται στην Κέρκυρα και τα άκρως βορειοδυτικά τμήματα της χώρας.
Το μεσημέρι τα φαινόμενα θα ενταθούν, ενώ από το απόγευμα να γενικευθούν σε περισσότερες περιοχές της βόρειας και δυτικής χώρας. Μέχρι νωρίς το βράδυ βροχές και τοπικές καταιγίδες θα σημειώνονται στους νομούς Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας, Άρτας, Πρέβεζας, Αιτωλοακαρνανίας, στα νησιά Ιονίου και αργότερα στην βορειοδυτική Πελοπόννησο. 

https://www.facebook.com/groups/534486566705989/?fref=ts Η ομάδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε πρώτοι για τα τελευταία καιρικά νέα

Πέμπτη 07-01:
Μετά τα μεσάνυχτα τα φαινόμενα θα αφορούν πλέον το μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Βροχές και ισχυρές καταιγίδες θα επηρεάζουν το σύνολο της Μακεδονίας, τη δυτική Θράκη, την Ήπειρο και την κεντροδυτική Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο. Τα εντονότερα φαινόμενα θα παρατηρηθούν στα κεντρικά τμήματα της δυτικής Ελλάδας. 


Οι βροχές νωρίς το πρωί της Πέμπτης




























Τα ξημερώματα και όσο φτάνουμε προς το πρωί, τα φαινόμενα θα περιοριστούν στη Θράκη, την ανατολική Μακεδονία, τη δυτική Στερεά και την Πελοπόννησο.
Το πρωί τα φαινόμενα θα σχηματίζουν ένα ανάποδο Π, δηλαδή θα εκδηλώνονται στη Δυτική, Ανατολική (Αιγαίο, Αττική, Εύβοια) και Νότια Ελλάδα (Νότια Πελοπόννησος, Κρήτη).

http://weatherathens.blogspot.com/p/blog-page_3.html Γίνετε μέλος στην ιστοσελίδα μας για μοναδικά προνόμια

Από το μεσημέρι οι βροχές θα μετακινηθούν ανατολικότερα, με ίσως κάποια ασθενή φαινόμενα στα ορεινά της Ηπείρου και τα Δωδεκάνησα. Στις υπόλοιπες περιοχές τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν πλήρως και ο ουρανός θα καθαρίσει.

Η θερμοκρασία την Πέμπτη:
Αττική: 11°C - 13°C 
Θεσσαλονίκη: 8°C-12°C
Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά ο υδράργυρος θα ξεκινήσει από τους 5-7 βαθμούς κελσίου κατά μέσο όρο και θα αγγίξει τους 14 βαθμούς κελσίου στις παραθαλάσσιες περιοχές, 2-3°C χαμηλότερη στα ορεινότερα τμήματα.

Οι άνεμοι Δ-ΒΔ στα πελάγη έως 5-6 μποφόρ, 4 μποφόρ στις παραθαλάσσιες περιοχές και άπνοια στα ηπειρωτικά, νότιοι στο ανατολικό Αιγαίο το πρωί. 

Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά από τα 1500 μέτρα και πάνω, πρόσκαιρα μετά το μεσημέρι στην Πίνδο από τα 1200 μέτρα και πάνω. 


Επιμέλεια: Δραβίλας Ιωάννης

Η ομάδα μας στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι, όλα τα καιρικά νέα: 
https://www.facebook.com/groups/534486566705989/?fref=ts

Γίνετε μέλος της ιστοσελίδας μας για απίστευτα προνόμια:
http://weatherathens.blogspot.com/p/blog-page_3.html

Το chat ερασιτεχνών μετεωρολόγων μας: 
http://weatherathens.blogspot.gr/p/chat.html

Ο καιρός σε εικονίδια: 
http://weatherathens.blogspot.gr/p/blog-page_20.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου