Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015

Ο καιρός περιληπτικά μέχρι τα Χριστούγεννα - Τάση για αλλαγή κυκλοφορίας - Ανάλυση

Σύντομη αναφορά στην κυκλοφορία της ατμόσφαιρας:

Με Ωμέγα Μπλοκ συνεχίζεται η κατάσταση πάνω από την Ευρώπη, και την καλοκαιρία ως κύριο χαρακτηριστικό των τελευταίων ημερών. 



Από ’βδομάδα, η χώρα θα επηρεαστεί ακόμα περισσότερο από τον αντικυκλώνα, το κέντρο του οποίου θα διεισδύσει την Μεσόγειο.
Τάση για αλλαγή της κυκλοφορίας φαίνεται προς
το τέλος του μήνα, με άνοδο του αντικυκλώνα προς Βόρεια Ευρώπη, κατάρρευση του πολικού στροβίλου και «εξυπηρέτηση» κατάβασης ψύχους νοτιότερα.

Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για τις επόμενες ημέρες:

Την Κυριακή η ημέρα θα ξεκινήσει με νεφώσεις στα Δυτικά τμήματα της χώρας, που όμως πριν το μεσημέρι θα υποχωρήσουν. Τοπική συννεφιά περιμένουμε και στην Κρήτη και τις Νότιες Κυκλάδες. Η θερμοκρασία έως 10 βαθμούς στο κέντρο της Αθήνας, 7 στην Θεσσαλονίκη και 6 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι έως 5 μποφόρ Β-ΒΑ στο Αιγαίο, στην υπόλοιπη χώρα έως 2 μποφόρ. 


Θερμοκρασίες το πρωί της Κυριακής




























Την Δευτέρα, τοπικές νεφώσεις στην Κρήτη, στην υπόλοιπη χώρα ηλιοφάνεια καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Η θερμοκρασία σε πολύ μικρή πτώση το πρωί, σε σχέση με την Κυριακή, το μεσημέρι όμως σε αισθητή άνοδο, έως 14 βαθμούς στο κέντρο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Οι άνεμοι έως 5 μποφόρ Β-ΒΑ στο Αιγαίο, στην υπόλοιπη χώρα έως 2 μποφόρ. 

Την Τρίτη και την Τετάρτη θα επικρατεί πλήρης ηλιοφάνεια σε σχεδόν κάθε περιοχή της Ελλάδας, πλην τοπικών νεφώσεων στο Νότιο Αιγαίο. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο. Οι άνεμοι την Τρίτη έως 5 μποφόρ ΒΔ στο Αιγαίο και το Ιόνιο.

Η Ημέρα των Χριστουγέννων φαίνεται ότι θα συνοδευτεί από αρκετά καλό καιρό, και την θερμοκρασία σε αρκετά υψηλά επίπεδα. Νεότερα τις επόμενες ημέρες. 


http://weatherathens.blogspot.gr/p/chat.html Δείτε και το Chat μας, μιλήστε με ερασιτέχνες μετεωρολόγους χωρίς εγγραφή!


Επιμέλεια: Δραβίλας Ιωάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου