Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

Αναλυτική πρόγνωση καιρού σεισμόπληκτων περιοχών Δυτικής Ελλάδα για τις επόμενες ημέρες

Diagramme GEFS
Διάγραμμα θερμοκρασίας και υετού για την Περιοχή του Κεντρικού Ιονίου

Πέμπτη 19/11:
Νεφώσεις καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας στα Νησιά του Ιονίου Πελάγους και τοπικά και την Αιτωλοακαρνανία. Προς το βράδυ οι νεφώσεις θα αποκτήσουν ελαφρώς πυκνότερο χαρακτήρα. Μηδενική πιθανότητα για βροχή! Η θερμοκρασία από 18 βαθμούς στα Νησιά του Ιονίου και 12 τοπικά στην Αιτωλοακαρνανία, μέχρι 20 στην Λευκάδα και την Κεφαλονιά, τοπικά 22 στην Αιτωλοακαρνανία.

Παρασκευή 20/11:
Πυκνές νεφώσεις από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ σε όλη την Δυτική Χώρα. Από το απόγευμα και μετά υπάρχει πιθανότητα τοπικών όμβρων κυρίως σε Λευκάδα και Κεφαλονιά. Η θερμοκρασία στα Νησιά του Ιονίου από 15 έως 18 βαθμούς. Στην Αιτωλοακαρνανία από 10 τοπικά στα ορεινά μέχρι 20 βαθμούς κελσίου στις πόλεις. Σταδιακή αύξηση των ανέμων από το βράδυ, ΝΑ διευθύνσεων έως 5 μποφόρ.


Σάββατο 21/11 :
Άστατος καιρός από τα ξημερώματα, με πυκνές νεφώσεις σε όλη την Δυτική Χώρα, και τοπικές βροχές στα Νησιά του Ιονίου. Κατά πάσα πιθανότητα θα φαινόμενα θα διαρκέσουν και το βράδυ. Η θερμοκρασία νωρίς το πρωί στους 15 βαθμούς στα Νησιά του Ιονίου και 12 στην Αιτωλοακαρνανία. Το μεσημέρι αναμένεται μικρή πτώση σε σχέση με την Παρασκευή, έως 18 βαθμούς. Οι άνεμοι ΝΑ έως 5-6 μποφόρ.

Κυριακή 22/11:
Χωρίς να μπορούμε να πούμε με σιγουριά, φαίνεται δυστυχώς μέχρι τώρα συμφωνία των μετεωρολογικών μοντέλων για βροχές σε όλη την Δυτική Χώρα. 

Επιμέλεια: Δραβίλας Ιωάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου