Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

Σημαντική επιδείνωση του καιρού στην Αττική από αύριο το πρωί - Αναλυτική πρόγνωση



Σημαντική επιδείνωση έχει παρουσιάσει ο καιρός τις τελευταίες ώρες στην Δυτική Ελλάδα, και συγκεκριμένα από πυρήνα που βρίσκεται αυτή την στιγμή στην δυτική Πελοπόννησο.
Πιο συγκεκριμένα, μη οργανωμένο σύστημα αναμένεται να επηρεάσει και την Αττική από σήμερα το βράδυ, χωρίς ωστόσο ο νομός να βρίσκεται στο επίπεδο κινδύνου που είχε δώσει για την προηγούμενη κακοκαιρία το weatherathens.
Αργά σήμερα το βράδυ αναμένεται κομμάτια από τον πυρήνα να φτάσουν στην Αττική, χωρίς ωστόσο να δώσουν φαινόμενα μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες όπου περιμένουμε τα βορειοδυτικά και τα νότια τμήματα του νομού να επηρεαστούν από μέτριας έντασης βροχοπτώσεις, ίσως και από χαλαζόπτωση.
Μεγάλη είναι και η πιθανότητα για ηλεκτρικά φαινόμενα στα κεντρικά και νότια του νομού, ίσως και στους δυτικούς πρόποδες της Πάρνηθας.
Στις υπόλοιπες περιοχές του νομού δεν αναμένονται φαινόμενα, ωστόσο υπάρχει η πιθανότητα να κατηφορίσει καταιγίδα από την Πάρνηθα, όπου στην συγκεκριμένη περίπτωση θα υπάρξουν σποραδικές βροχές στα κεντρικά του νομού, όπου γρήγορα θα αποκτήσουν τοπικό χαρακτήρα.
Εξασθένηση των φαινομένων περιμένουμε από τις πρώτες μεσημβρινές ώρες με τα φαινόμενα να μετατοπίζονται ανατολικότερα και σιγά σιγά διαλύονται.
Σενάρια που ακούστηκαν από κανάλια και άλλα ΜΜΕ ότι θα υπάρξει και δεύτερο κύμα κακοκαιρίας από την Αίγυπτο το οποίο θα κινηθεί βορειότερα δεν φαίνεται να ισχύουν, καθώς το συγκεκριμένο κύμα θα διαλυθεί στην Μεσόγειο.

Επιμέλεια: Γιάννης Δραβίλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου