Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015

Πότε πέφτει η θερμοκρασία - Αύριο τα πρωτοβρόχια - Αναλυτική πρόγνωση Αττικής



Αρχές Σεπτεμβρίου και η θερμοκρασία ξεπερνά ακόμα και τους 40 βαθμούς κελσίου σε ορισμένες περιοχές της Αττικής.
Ο καύσωνας όμως δεν ήρθε για να μείνει, καθώς ήδη από σήμερα το βράδυ περιμένουμε αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, αυτή την φορά επιβεβαιωμένη και από τα δύο παγκόσμια μετεωρολογικά μοντέλα.


Σύμφωνα με τα δύο παγκόσμια μετεωρολογικά μοντέλα, η θερμοκρασία μέχρι μεθαύριο στον νομό Αττικής, θα σημειώσει κάθοδο έως και 12°C.
Ταυτόχρονα, το GFS (Αμερικάνικο μετεωρολογικό μοντέλο μεσοπρόθεσμης πρόγνωσης) δίνει αυξημένες πιθανότητες να σημειωθούν αύριο τα πρωτοβρόχια.
Πιο συγκεκριμένα, ο δείκτης CIN εμφανίζεται για αύριο το απόγευμα ιδιαίτερα αυξημένος, που σημαίνει ότι ήδη από το πρωί γύρω από τους ορεινούς όγκους της Αττικής θα σχηματιστούν νέφη κατακόρυφης ανάπτυξης και ιδιαίτερα στην Πάρνηθα λόγω θερμικής αστάθειας. Προς το απόγευμα τα νέφη στην Πάρνηθα θα διαλυθούν, και θα σχηματιστούν ιδιαίτερα μεγάλα νέφη κατακόρυφης ανάπτυξης σε Πεντέλη, Υμηττό και τα Τουρκοβούνια λόγω δυναμικής αστάθειας.

Δείκτης CIN για το αργά το απόγευμα της Δευτέρας

































Αυτήν την φορά, τα συγκεκριμένα νέφη μάλλον δεν θα δώσουν τις εκρηκτικές καταστάσεις που θα περιμέναμε αν γινόταν το ίδιο τον χειμώνα, ωστόσο σποραδικές βροχές θα σημειωθούν στη νοτιοανατολική Αττική και ίσως ψιχάλες στο υπόλοιπο λεκανοπέδιο.

Επιμέλεια
Γιάννης Δραβίλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου