Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Ο καιρός τις επόμενες ώρες στην Αττική - Ο καιρός αύριο 24/09



Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η κατάσταση στην Αττική αλλά και στις γύρω περιοχές τις τελευταίες ώρες.
Πιο συγκεκριμένα, καταιγίδα μέτριας έντασης έπληξε το απόγευμα τα κεντρικά, βόρεια και ανατολικά προάστεια της Αττικής, λόγω νεφών αστάθειας που κινήθηκαν προς τα νότια. και αργότερα στράφηκαν ανατολικότερα.
Δεύτερο κύμα υετού κατηφορίζει αυτήν την στιγμή από την Πάρνηθα και αναμένεται να επηρεάσει τα κεντρικά του νομού μέχρι και το κέντρο της Αθήνας, με κατά τόπους έντονα φαινόμενα. Ηλεκτρικές εκκενώσεις είναι πιθανές μέχρι και τις επόμενες ώρες μέσα στο λεκανοπέδιο. Τις επόμενες ώρες περιμένουμε επίσης αστάθεια εντός του Σαρωνικού με καταιγίδες σε όλη την ευρύτερη περιοχή, την Σαλαμίνα και ιδιαίτερη ένταση στα δυτικά.

! Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται τις επόμενες ώρες από όσους βρίσκονται εν πλω στον Σαρωνικό !

Η απουσία ανέμων θα κάνει τα φαινόμενα μεγαλύτερης διάρκειας, καθώς θα αυξάνει και την ένταση.
Προσοχή χρειάζεται να δείξουν τις επόμενες ώρες και η κάτοικοι στα Δυτικά - ΝΔ της Αττικής, καθώς καταιγίδες από τον Σαρωνικό είναι πού πιθανό να πλήξουν και αυτές τις περιοχές.
Κατά τόπους βροχές αναμένονται μέσα στην νύχτα στις περισσότερες περιοχές της Αττικής, και κυρίως πριν τα μεσάνυχτα.

Αύριο, Πέμπτη, περιμένουμε κατά τόπους νεφώσεις στους ορεινούς όγκους του νομού τις πρώτες πρωινές ώρες και πιθανότητες για μικρής διάρκειας βροχή στα ΝΑ. Μέχρι και το μεσημέρι ο καιρός θα έχει βελτιωθεί σημαντικά, με μικρή - αλλά αισθητή άνοδο της θερμοκρασίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου