Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Ο καιρός το Σαββατοκύριακο στην Αττική


Από νωρίς σήμερα το βράδυ περιμένουμε νεφώσεις να κάνουν την εμφάνισή τους στα βορειοδυτικά του νομού κι αργότερα και στα υπόλοιπα τμήματα. Νωρίς τα ξημερώματα του Σαββάτου αναμένεται δυναμική αστάθεια στα δυτικά τμήματα, με κάποιες ασθενείς βροχοπτώσεις κυρίως στον Σαρωνικό. Για το μεσημέρι δεν περιμένουμε αξιόλογα φαινόμενα, καθώς ένα ισχυρό κύμα βροχοπτώσεων που θα κινείται από Σποράδες προς Εύβοια, θα διαλυθεί πάνω από το Αιγαίο, λόγω θερμοκρασιών νερού (Πιθανότητες για ψιχάλες μόνο στα ΒΑ της Αττικής).
Βελτίωση του καιρού περιμένουμε από τις απογευματινές ώρες, μέχρι και το μεσημέρι της Κυριακής. Το απόγευμα της Κυριακής δίνεται από τα τελευταία διαγράμματα του Παγκόσμιου και Ευρωπαϊκού Μετεωρολογικού Μοντέλου, ότι θα υπάρξει μικρή επιδείνωση του καιρού, επηρεάζοντας με βροχές τα βορειοδυτικά του νομού μέχρι και το κέντρο της Αθήνας. Στις υπόλοιπες περιοχές τοπικοί όμβροι, με πιθανότητα ηλιοφάνειας.
Την Δευτέρα περιμένουμε νέα επιδείνωση του καιρού με βροχές από το μεσημέρι και μετά, κυρίως στα βόρεια και δυτικά του νομού.

Το διάγραμμα του μετεωρολογικού μοντέλου. Στο κάτω μέρος απεικονίζεται ο υετός, εντονότερος την Δευτέρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου