Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Οριστικό: Μεγάλη κακοκαιρία τις επόμενες ημέρες θα πλήξει την χώρα

Πηγή φωτογραφίας: Michail Kardamakis Photography
 Η σημερινή ημέρα αποδείχθηκε αρκετά ζεστή, όπως άλλωστε είχαμε προβλέψει και σε προηγούμενο άρθρο μας. Αυτή η καλοκαιρία όμως δεν θα κρατήσει για πολύ ακόμα, καθώς όπως προείπαμε σε χθεσινή δημοσίευση, από αύριο το βράδυ χαλάει αρκετά ο καιρός.
Πιο συγκεκριμένα, αύριο νωρίς το βράδυ περιμένουμε ισχυρή κακοκαιρία που θα επηρεάζει μέχρι το μεσημέρι της ίδιας ημέρας την Βοσνία-Ερζεγοβίνη και το Μαυροβούνιο, να εισβάλει από τα βόρεια.
Όσο για το πότε θα φτάσει στην Αττική, τα δύο κορυφαία μετεωρολογικά μοντέλα που παρακολουθεί το weatherathens (GFS και ECMWF) δεν φαίνεται να συμφωνούν, καθώς το μεν Αμερικάνικο δίνει την έναρξη της κακοκαιρίας στην Αττική νωρίς το πρωί της Πέμπτης, ενώ το Ευρωπαϊκό το απόγευμα. Σύμφωνα με το GFS, κακοκαιρία θα παραμείνει στον νομό μέχρι το πρωί της Παρασκευής, με κορύφωση για τα βόρεια και κεντρικά το απόγευμα της Πέμπτης, ενώ για τα ανατολικά το πρωί της Παρασκευής λόγω ανατροφοδότησης. Τα δεδομένα του ECMWF δεν είναι ακόμα και τόσο ξεκάθαρα, ωστόσο παρουσιάζει καθυστέρηση της κακοκαιρίας και εξασθένηση πριν υπάρξει ανατροφοδότηση.
Η κατάσταση θα είναι πιο ξεκάθαρη αύριο, και θα ενημερωθείτε με νέο άρθρο του weatherathens και αναλυτική περιγραφή της κακοκαιρίας, καθώς και τις ακριβείς ώρες που θα υπάρχουν έντονα φαινόμενα.

Πηγή διαγράμματος: wetterzentrale.de
Πάνω βέλος: ελάττωση ατμοσφαιρικής πίεσης το βράδυ της Πέμπτης (χαμηλό)
Κάτω βέλος: αύξηση της υγρασίας το βράδυ της Πέμπτης
Αριστερό βέλος: πιθανή καταιγίδα το βράδυ της Πέμπτης
Δεξιό βέλος: συνεχόμενη βροχή ξημερώματα Παρασκευής
Σύμφωνα με το Αμερικάνικο GFS

Πηγή χάρτη: meteociel.fr
Γκρι γραμμή: όρια κακοκαιρίας το πρωί της Πέμπτης
Στην Αττική παρατηρείται υποχώρηση θερμοκρασίας στο σημείο της ατμόσφαιρας που θα δημιουργούνται τα φαινόμενα, καθώς η κακοκαιρία πλησιάζει



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου