Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Καύσωνας μέχρι την Τρίτη και μετά βροχές;

Ο υετός και η υψηλή ατμοσφαιρική πίεση την Πέμπτη σε αντίθεση με τις μέγιστες θερμοκρασίες χρόνου που θα καταγραφούν αύριο - Πηγή meteociel.fr - Μετεωρολογικό μοντέλο: GFS






















Μεγάλη αλλαγή αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός από τις επόμενες ημέρες, με βροχές και καταιγίδες σε όλη την χώρα. Πριν από αυτές τις χειμερινές εξελίξεις όμως, περιμένουμε αύριο την τελευταία μέρα καύσωνα σε όλη την χώρα.
Πιο συγκεκριμένα, αύριο περιμένουμε να είναι η θερμότερη μέρα του έτους στην Αττική, με τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει δραματικά. Έτσι, η θερμοκρασία θα φτάσει τους 36-37°C στις πιο ευάλωτες για καύσωνα περιοχές στον νομό, ενώ στο κέντρο έως 36°C. Στα νότια και βορειοανατολικά του νομού, η θερμοκρασία έως 35 βαθμούς, και 33 βαθμούς στα Βόρεια Προάστια. Σήμερα η θερμοκρασία έφτασε τους 37°C στον Κολωνό Αττικής, ενώ χθες η Λάρισα σημείωσε μέγιστη Ευρώπης με 37,6°C.
Την Τετάρτη αναμένεται μια μικρή υποχώρηση του καύσωνα, με θερμοκρασίες 2-3°C πιο χαμηλές από την Τρίτη. Η κακοκαιρία που θα επηρεάζει μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης την Βοσνία-Ερζεγοβίνη και το Μαυροβούνιο αναμένεται να κινηθεί νοτιότερα και το βράδυ της ίδιας ημέρας να εισβάλει στην Βόρεια Ελλάδα. Μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες τα φαινόμενα θα έχουν φτάσει στην κεντρική Ελλάδα, όπου και θα δώσουν καταιγίδες. Μέσα στο παιχνίδι με τα μέχρι τώρα δεδομένα φαίνεται πως θα μπει και η Αττική, με τα εντονότερα φαινόμενα το βράδυ της Πέμπτης.

Αναλυτικότερη ενημέρωση σε νεότερα άρθρα αύριο και την Τετάρτη, καθώς το weatherathens παρακολουθεί στενά την δημιουργία και την αναμενόμενη εξέλιξη της κακοκαιρίας, ενώ εκφράζεται ανησυχία και για εκρηκτικές θερμικές αστάθειες με ισχυρότατα φαινόμενα λόγω της σημερινής και της αυριανής ζέστης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου