Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

Ο καιρός το Σαββατοκύριακο στην Αττική

Οι θερμοκρασίες το μεσημέρι της Κυριακής όπως έχουν προγνωσθεί από τα καιρικά μοντέλα WRF και GFS (πάνω δεξιά)

Με ιδιαίτερα καλό καιρό φαίνεται πως θα κυλίσει το διήμερο στην Αττική. 
Πιο συγκεκριμένα ήδη από σήμερα παρατηρούμε αύξηση της θερμοκρασίας στην Αττική, καθώς το μεσημέρι ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 30°C στα κεντρικά, τα δυτικά και τα νότια του νομού, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές δεν θα ξεπεράσει τους 28°C, ενώ δεν θα καταγραφεί υετός.
Το Σάββατο περιμένουμε αρκετά καλό καιρό, με κάποιες αραιές νεφώσεις στα βορειοδυτικά του νομού μετά το απόγευμα (χωρίς πιθανότητα ολικής νεφοκάλυψης). Η θερμοκρασία σε άνοδο, νωρίς το πρωί στους 22°C στο κέντρο και αγγίζοντας το μεσημέρι τους 31°C στις περισσότερες περιοχές του νομού, ενώ στις υπόλοιπες τους 29°C. Οι άνεμοι βόρειοι - βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ, με μεγαλύτερη ένταση στα ανατολικά τμήματα του νομού. Το βράδυ περιμένουμε να στραφούν σε βορειοδυτικούς, ενώ θα υπάρξει και εξασθένηση.
Την Κυριακή αναμένεται αρκετά καλός καιρός, ωστόσο από νωρίς το βράδυ θα εμφανιστούν νεφώσεις στα βόρεια του νομού (δεν υπάρχει πιθανότητα βροχής) και οι οποίες σύντομα θα εξαφανιστούν προς τα ανατολικά. Η θερμοκρασία σε μεγαλύτερη άνοδο, αγγίζοντας τους 33°C στο κέντρο και στα νότια τμήματα, ενώ ακόμα και τους 34°C βαθμούς σε ορισμένες περιοχές του νομού (π.χ. Νέα Φιλαδέλφεια). Οι άνεμοι Β-ΒΑ που αργότερα θα στραφούν σε ανατολικούς, ασθενείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου