Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Nowcast Αττικής - Εισβάλλει κακοκαιρία

Τι δίνει το GFS για σήμερα το απόγευμα
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρατηρεί τις τελευταίες ώρες το weatherathens τις τελευταίες δορυφορικές λήψεις της Ελλάδας, και απ΄ ό,τι φαίνεται έρχεται καταιγίδα, ενώ οι ενδείξεις των βαρομέτρων χαμηλώνουν ώρα με την ώρα (1006,6 αυτήν την στιγμή)!
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τελευταίες δορυφορικές λήψεις, αναπτύξεις κάνουν την εμφάνισή τους στους βόρειους ορεινούς όγκους! Αυτές οι αναπτύξεις τύπου cumulonimbus, έχουν κάνει την εμφάνισή τους τόσο στην Πάρνηθα και την Πεντέλη απ΄ όπου και ξεκίνησαν, όσο και στον Υμηττό. Ωστόσο, αυτές οι αναπτύξεις περιμένουμε να δώσουν βροχές στην Βορειοανατολική Αττική για λίγη ώρα ακόμα και μετά να αναπτυχθούν ακόμα περισσότερο και να κινηθούν προς Εύβοια, εκτός από ένα μικρό κομμάτι που θα παραμείνει στην Πάρνηθα.
Ένα νέο κύμα κακοκαιρίας περιμένουμε λίγο αργότερα να εισβάλει από τον Σαρωνικό και ένα άλλο από Βοιωτία λίγο αργότερα. Το κύμα από Πελοπόννησο σε περίπου μισή ώρα από τώρα θα φτάσει στον Σαρωνικό και να μπει λίγη ώρα αργότερα στην Αττική από τα δυτικά χωρίς να δώσει όμως σημαντικά φαινόμενα. 
Αλλεπάλληλα κύματα περιμένουμε το μεσημέρι να χτυπήσουν τον νομό (από νότια Πελοπόννησο και Κεντρική Ελλάδα) και μέχρι αργά τη νύχτα! (Το απόγευμα το αποκορύφωμα)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου